Posted by: immaia410 | August 11, 2011

nak jadi lebih baik

tapi aku tak mampu

rasa macam hipokrit jer

biarlah ubah sikit-sikit, luar dulu then dalam

atau walaupun luar aku ruged tapi dalam Allah tahu

well, bila dah ada perasaan nak berubah tu cepat-cepatla grab

sebab kita tak tahu bila lagi Allah akan ketuk pintu hati

DAN yakin ke kita hari lain hati kita kan terbuka terima sentuhan tu?

to change is to understand the changes.

define baik

ikut perintah Allah

amar makruf nahi mungkar

buat yang Allah suruh dan redha, tinggalkan yg Allah larang dan murka

amik perintah tu as a whole! [dont pacth!]

works towards fulfilling the whole package tu

itu baru namanya bertekad untuk jadi baik dan lebih baik

bukan sekadar jaga solat 5 waktu dan puasa bulan ramadhan jer.

memang akan jadi orang skema pon

skema dengan guideline Allah n Rasul [inshaAllah…]

up to one point, akan rasa penat nak keeping up with your “cool” world

masa untuk kembali pada fitrah

pedulikan apa makhluk kat bumi nak kata (i.e manusia mencemuh perubahan kpd lbh baik)

yang penting, apa makhluk kat langit kata (i.e malaikat sentiasa doakan dan sebut nama kita)

memang nak berubah sgt berat dan menyakitkan

saya pernah rasa, dan sentiasa rasa…

tapi kemanisannya pengubat rasa sakit tu

teruskanlah, jangan teragak-agak untuk berubah

baca basmalah dan tetapkan niat berubah kerana nak capai redha Allah

lalu Mujahadah dan Istiqomah…

~Versus, HLovate~

Laguku dan Lagu Versus…mungkin berbeza genre tapi lirik nya copy-cat n copy-paste…Thank you, Trimas, Syukran, Jzkk! Ketukan head-banging to make me be thankful again n again and to remind myself, This is Me. back then bila mula melangkah pada tahun 2006 di bumi kangaroo dan koala.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: