Posted by: immaia410 | September 28, 2009

ukhuwwah fillah

di bumi ini kita ditemukan

satu arah satu perjuangan

satu aqidah satu pegangan

asasnya… terjalin ikatan

ukhuwwah fillah tidakkan musnah

walaupun ombak walau badai mendesah

tautan erat tak mungkin patah

dengan ismullah kita berbaiah

bertemu, berpisah…

hanya kernaNya semata

redha Allah kita cari

moga-moga kita kan dirahmati

dengan niat yang suci

bertemu kembali di negeri abadi

demikian manisnya

mahabbah murni limpahan kasih

anugerah Ilahi

terpancar cahaya

penuhi hati

an nur suci dari murabbi…

lambaian kasih di bumi ini

taburi dengan perjuangan hakiki

bajai ia jangan dicemari

redha Allah dipohoni

Ukhuwwah fillah~

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

ulang-ulang lagu ni 10 tahun dulu tanpa sedikit pun faham maksudnya.

2008, ia kembali dalam bait-bait penghibur hati…

tapi kali ini, lebih bermakna, penuh makna..sangat mendalam maksudnya

sampai sekarang tetap menjadi lirik indah dari pertama perkataannya hingga yang terakhir…

moga kata-kata ini sampai ke hati kalian juga.

kenangan di…

sk taman melawati 1 1998 (pertandingan nasyid antara sekolah2 daerah gombak di sk tmn permata)

vs adelaide uni 2008 (dalam tarago winter trip 08)


Responses

  1. […] 9, 2009 immaia410 Leave a comment Go to comments mule2 ingat nak put comment jer dalam entry ukhuwwah fillah yang lepas..tapi, this could stand on its […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: