Posted by: immaia410 | September 8, 2009

missing home…

baru lepas chat ym ngan abah..smalam call ibu…dua hari lepas call alif n sms una, afif ntah gi mana… rindu la kat semua…ibu, abah, una, alif, afif….doakan kak long kat sini…

ibu dan abah tersayang

ibu dan abah tersayang

Ya Allah.. Ampunilah daku dan kedua ibu bapaku.. dan kasihanilah keduanya sepertimana mereka mengasihiku sejak dari kecilku.. amin ya Rabbal ‘alamin..

lagu ini untuk kita…keluarga bahagia by nowseeheart. kak long doakan kita bahagia hingga ke sana…

Bahagia seluruh semesta Bermula dari keluarga

Dari titisan susu ibu tercinta Mengalirlah sungai kasih abadi

Tumbuh dari keringat ayah Kita perah pengorbanannya yang melimpah

Derai air matanya mengalir Di darah kita membina cita-cita

Rentaslah seribu laut (serta) Kembaralah ke seluruh alam

Takkan kau temui Semurni cinta.. Keluarga

Langkah remajamu Ditusuk sembilu

Kembara dewasamu Diamuk nafsu

Ingatlah pesan Ibu Kenanglah pesan Ayah

Kembalilah Ke jalan Allah

Sayangi keluarga, Di situlah bahagia

buat una, alif dan afif…

jaga diri kalian, ingat pesan ibu ngan abah…

hormat keduanya…

jaga iman, jaga solat…moga diri kalian terpelihara dari tarikan2 duniawi yang durjana…

dari jauh kak long doakan kalian…i leave you all to Allah as nothing is lost under His care.

inshaAllah satu hari kak long akan balik ke sana, jalankan amanah dan tunaikan hak adik-adik sendiri…


Responses

  1. untukmu yang tersayang
    bermain di fikiran
    apakah masih ada ruang
    untuk bersama
    padamu ayah bonda
    permata hati bersinar
    doa yang ku damba untukmu
    tanda cintaku
    tanda kasihku
    lihatlah diriku ini
    hasil titik peluhmu mendidik
    hingga ku genggam bintang di langit
    indah terang bercahaya
    anak soleh idaman insan bertaqwa
    kan terkota akhirnya
    gerbang bahgia setia menanti
    tanda keikhlasan hati ini
    pengorbananmu menggunung tinggi
    kasih sayang mu bima sakti
    tiada cara untukku atasi
    mulianya dirimu di sisi Yang Esa
    kau permata hatiku
    ayah dan bonda

    • jzkk lil k..
      pengubat hati aunty lily ^_^
      aunty doakan kamu jadi anak soleh ummi dan abati..
      pejuang yg akan teruskan p’juangan kami.
      tak sabar nak jumpa kamu..
      inshaAllah satu hari nanti.

  2. Saya pun. T_T
    Saya dah tak tahan.
    But anyway, QH is just a stone’s throw away. tapi tunggu lepas jalan 500 meter baru baling batu tu, k. ngehehe.

    Since tak boleh datang Abrar atas reason you-know-what, marilah ke QH masak2. =D
    I hope you’re feeling better though cos I know how hurtful the feeling could get.🙂 but i know you have a lot of people around that would make you feel more at home.
    Selamat memburu Lailatul Qdar!

    <3s,
    Alia

    • sweet tots alia..jazakillah khayr..
      hehe jom2 kita sambut eid-fitri thn nie dgn cara&gaya tersendiri..
      but to get there..
      sobsobsob..
      we are loosing days of ramadhan…moga2 malam-malam terakhir ni milik kita…
      ameen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: