Posted by: immaia410 | July 30, 2009

2 minutes!

something to ponder…

smalam sy decide utk balik naek bus henley bch rd instead, berjalan dari bus stop ke rumah melalui rankine sambil fikir2 dan susun2 kerja yg nak disetlekan malam tu…dah lepas mgrb, jalan pon agak gelap..tiba2 disapa..

ditanya kabar, ditanya dari mana, nak ke mana, buat ape kat sini…2 org wanita baya2 sy (sy rasa la drpd figure mrk tu) perbualan berlaku antara kami…them: missionary, volunteer work, offer English Classes – talking about Jesus Christ, having free BBQ and besball get together weken ni. bagi flyers, siap tulis nama sy, tanya kebajikan sy…kata mereka, nak ziarah kawan yg tinggal di situ (ada halaqah mungkin??)

ouhhh. “mereka” rupanya. dakyah mereka utk 2 minit mengetuk sy! apa yg sy mampu buat dalam ms 2 minit?…subhanallah, theres reason Allah takdirkan ini berlaku. tarbiyah utk sy. mengetuk hati yg kian alpa..

kalau cengginila pembawa dakyah bergerak, seorang dai’eyah dakwah ilallah kena bergerak lebih rancak lagi!! hak yang tak tersusun mampu dikalahkan oleh batil yg tersusun!

ayuh sahabat2 dai’e / dai’eyah!!!

misi dan visi kita masih jauh dan diyakini pasti..

jangan cepat selesa dan leka dgn kedudukan kita

selagi islam tak mengalir ke seluruh pelusuk dunia…

bergeraknya kita kerana Lailaha Ilallah!

Allahu Akbar!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: