Posted by: immaia410 | June 25, 2009

exported – Dengan rasminya…inshaAllah [dated: 26 june 2008]

alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah…

syukur yg tak terhingga kpd Allah atas pinjaman kekuatan yg diberikan. dah lamer jari2 ni tak melakarkan ape yg terbeku dalam benak fikiran. kekuatan belum ade… juga khuatir istiqamah nya tiada… semua simpan dalam CPU yg kat atas ni yg RAM nyer xder la laju maner…entry terakhir tanggal 14 februari 2006 sebelum berangkat ke bumi bertuah ni, semua terabadi dalam blog yg lagi satu [apetah url nyer]…masu tu janji utk terus menulis namun tak tertunai [tak baek mungkir janji tau] iyalah.. rase b’salah tue ade tapi janji tu [bace: utk continue menulis] xder dateline nyer,, iAllah akan tertunai juga dengan izinNya

2 tahun ku pikir ape yg nak ku tulis? blog ade, terbengkalai tanpa entry. hanya calender event n lagu2 jer terupload utk dikongsi…jenuh ukhty2 kesayangan pujuk menulis [jazakunallah ya ukt]…bila difikir2 balik 2 tahun cukup sarat sebenarnya utk berkongsi ilmu n pengalaman yg kukutip sepanjang hidup disini…dengan care begini dapat ku amati balik perjalanan hidup ku as student dan yg terutama as hambaNya di bumi subur ni..nak tunngu ku ceritakan dgn kata2 entah bile agaknya…mulut ni macam ade berlian jer, ssh nak berbicara itu ini…[walaupon hakikatnya dulu pernah mencube nasib utk jd pencerita di depan lensa kamera..alhamdulillah di takdirkan Allah ini jalanku yg sebenarnya]

mungkin ni langkah pertama utk ku toleh sejenak ke belakang utk ku kongsi bersama kamu [kamulah..xyah toleh ke belakang]…tapi bak anak2 kecil yg baru blh berjalan [teringat saat2 ZAH mula bertatih, comell] setapak dua lalu terjatuh n merangkak semua, mungkin begitu juga tumbesaran cita2ku utk menulis.. maaf kudahului. ku pohon rahmat dan kasihNya utk terus berikan ku kekuatan.

dengan lafaz BismillahirRahmanirRahim…

semoga amalku diredhaiNya,, bermanfaat utk diriku, kamu dan mereka

~ Say: “This is my way; I invite to Allah with insight, I and those who follow me. And exalted is Allah; and I am not of those who associate others with Him” [12:108] ~


Responses

  1. moge kita semua sama2 doa kan untuk istiqomah,amiin..
    takot jugak senornye..kene sahut cabaran ni.kalau tak sekarang,biler lagik..kan..kan.. hihi

    • btul..btul..btul [gaya upin-ipin] hehehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: